Jumaat, 20 Disember 2019

LUNO syarikat wang kripto pertama di malaysia

Hai semua. Buat pertama kalinya rakyat malaysia boleh membeli dan menjual wang crypto secara sah. Syarikat exchange LUNO telah dibenarkan beroperasi semula sejak october 2019.Syarikat wang kripto pertama di malaysia yang mendapat kebenaran dari suruhanjaya securiti (SC).

Sebenarnya, Luno telah beroperasi di Malaysia sejak tahun 2015 dan menjadi platform pertukaran aset digital terbesar di malaysia pada tahun 2017. Operasinya sedikit terbantut apabila akaun Luno dibekukan oleh Lembaga Hasil Dalam Negara (LHDN) pada Januari 2018.Luno bukan lah penyedia matawang kripto tetapi menjadi platform untuk rakyat malaysia membeli dan menyimpan serta melaburkan duit digital seperti Bitcoin dan Ethereum untuk digunakan pada masa hadapan. Orang boleh membeli dan berdagang dengan matawang crypto secara sah di malaysia dengan platform luno. 

Ketika artikel di tulis nilai 1 bitcoin bersamaan Rm29755 manakala 1 ethereum Rm529.84. 
Anda boleh membeli bitcoin atau ethereum dengan mendaftar kan account anda di sini. Ini adalah cara beli bitcoin dan ethereum di malaysia.

(Daftar akaun luno anda percuma di sini)
Klik pada gambar

Bitcoin pernah mencapai Rm60,000 perbitcoin tahun lepas dan besar kemungkinan akan mencecah Ratusan ribu perbitcoin. Anda boleh membeli bitcoin dengan hanya serendah Rm50,Rm100 dan sebagainya. Masukkan code 4NN52 sewaktu mendaftar untuk menerima bitcoin percuma bernilai Rm25.
Daftar percuma sahaja untuk membuka akaun luno. 
# cara beli bitcoin di malaysia
# buat duit dengan bitcoin
# cara melabur dengan duit digital

Tiada ulasan:

Catat Ulasan