Khamis, 25 Jun 2020

Buat duit dengan Blog

Hai semua lama tak buat entry. Mungkin sebab kesibukkan kerja di waktu-waktu covid 19 ini. Sekarang segalanya berubah covid 19 mengubah norma kerja seharian. Tapi peluang muncul di waktu covid 19. 

Tahukah anda cara buat duit dengan blog?

Perkara pertama untuk buat duit dengan blog adalah anda perlu ada satu atau lebih blog yang mana sentiasa di update dan ada entry-entry yang menarik. Anda boleh memilih platform pengiklanan anda. Dulu agak fames buat duit dengan nuffnang tapi pilihan saya adalah google adsense. Saya sebelum ini memang menggunakan nuffnang Saya bukan lah expert dalam buat duit dengan blog tapi memahami proses buat duit online melalui blog. Saja cuba-cuba aktivkan google adsense untuk belajar cara dapat duit dari google. Saya masih aktif dalam mendapatkan duit dengan cara menjawab survey online. Buat semua yang nak belajar untuk buat duit online dengan menjawab survey boleh baca entry saya di sini.


Anda yang mempunyai blog sila dapatkan kelulusan untuk menggunakan google adsense. Terdapat beberapa syarat yang perlu di penuhi untuk memastikan blog anda boleh menggunakan google adsense. Anda perlu rajin entry dan jumlah pembaca blog anda kena tinggi. Lepas tu boleh la apply google adsense. Siapa tak suka duit free kan.So anda boleh cuba ya.
Dalam masa 48jam diorang akan review blog anda. So jika menepati syarat google anda akan dapat email menyatakan blog anda di approved untuk google adsense. 


So bila dah approved anda kena setting suai letak iklan di blog anda. Kena setup account untuk terima duit dari google. Contoh account google adsense saya. Nanti saya update bila dah terima payment dari google ye.

Tiada ulasan:

Catat Komen