Cara mendaftar paypal

Salam n selamat sejahtera semua.

Ramai yang bertanya mcmna nak daftar paypal.1st nak terangkan dulu pe tu paypal. Paypal ni cukup terkenal diluar negara sbgai perantara untuk transfer duit or nak terima duit. Paypal ni mcm bank.menyimpan duit kita. Daftar paypal tak susah pn.free je.

Kena linkkan account kad kredit@debit kad. Tak semua org de kad kreditkn so pakai debit kad je.
Paling direcommend pakai debit kad RHB.
Bila buat survey online kena ada account paypal untuk company hantar duit.klu tak camna nak dapat duit.

 1. Daftar paypal di www.paypal.com amek personal account.

Bila dah amek personal account so amek isi lak borang.kat borang tu isi la your information.nama,email,password,tarikh lahir,postcode dan no phone. Untuk no phone tak perlu letak code negara.taip je terus no tipon.0128989xxx. Then tekan agree n create account.

2. Jawab security challenge. Ikut je code dia bagi tu.


3. Pilih cara untuk kt berurusan.
Maksudnya kad sini kita nak guna kad debit ke,kad kredit ke.so pilih la..bila dah pilih diorang akan suh masukkan no kad kredit @ debit kad. Expired date kad debit@kad kredit.masukkn last 3 digit no kad.de tulis kat belakang kad tu.


4. Verify email.paypal akan hantar email kat kita untuk kt klik activekan account.so klikkn link tu.

5. Account da siap.bole terima n transfer duit guna paypal.

Sekian terima kasih.

48 ulasan:

  1. bile kita daftar akaun paypal kite kne bayar ke????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Utk cimb caj rm3.38 :-)

      Padam
    2. terima kasih akhirnya sukses mendaftar Paypal

      Padam
    3. salam bro..
      ada masalah sikit pasal akuan paypal
      akuan paypal saya tak aktif pun

      Padam
  2. tak bahaya ke macam tu?

    BalasPadam
  3. tak kena bayar pun. insyallah tak bahaya

    BalasPadam
  4. mcm berminat tp takut nak cuba...

    BalasPadam
  5. no debit card tu ialah no account atau pun no yg dekat card tu?

    BalasPadam
  6. paypal boleh dipercayai. business online biasanya akan gunakan paypal utk lebih secure.

    BalasPadam
  7. Tyvm utk ilmu paypal, nk tnya yg mn no account paypal kita?

    BalasPadam
  8. kalau kita buka akaun paypal,then kita buat survey.duit dh terkumpul dalam akaun paypal,baru kita link kan dengan debit kad,boleh x mcm tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam

  9. http://arries.kurniawan.blogspot.com/
    Join now..
    dapat $1000 per bulan, atau sekitar Rp.10jt hanya dengan klik iklan..
    terbukti.. sejak tahun 2008..
    no scam..

    Gabung sekarang..
    http://www.neobux.com
    ini buktinya..
    Bukti pembayaran 1
    Bukti pembayaran 2

    atau disini..
    http://www.probux.com
    ini buktinya..
    Bukti pembayaran 1
    Bukti pembayaran 2

    dan ini Bukti Pengambilan Uang
    Gabung sekarang..

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. pakai maybank boleh..sbb saya pon pakai maybank

      Padam
  11. salam en.kamarul...kalau benar sistem ni jana pendapatan..tolong lah beri nom telefon en.kamrul..saya masih pelajar..dan memang berminat utk bantu diri sendiri..tak nak susahkan keluarga....
    please reply ASAP

    BalasPadam
  12. x blh masuk pon... dh tulis sme... x kuwa accept pon...

    BalasPadam
  13. boleh juga g ke www.SistemJanaDuit.com
    bukti pendapatan boleh dilihat di sistemjanaduit.blogspot.com

    BalasPadam
  14. nape x boleh? masuk debit card visa tp dia reject sbb transaction x lulus bank... duit ada dlm debit card tu.. tlong..

    BalasPadam
  15. Dengan satu klik je, anda akan dibayar RM0.15, semakin banyak klik anda dapat, semakin banyak komisyen.. tapi camne nyer??
    klik je x rugi pn..jom ramai2..
    Fast action, fast result :)
    http://iklansticky.com/hop.php?ref=yuliatimy

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum boleh tolong saya.. saya guna maybank.. saya da daftar.. memang boleh guna..tapi sy tertekan apa ntah pastu paypal kata saya punya kad da xleh guna.. sbb apa ea?

    BalasPadam
  17. salam...saya baru je daftar paypal guna cimb debit kad.
    nak tanya macam mana nak dapatkan 4digit code tu?
    and paypal ada caj apa2 tak?

    BalasPadam
  18. kalau boleh hantarkan di email
    hazirahshamsulbahri@rocketmail.com

    BalasPadam
  19. Salam..boleh tolong saya tak saya dah daftar akaun paypal dan customer saya dah buat payment Dan says terima Kat email tapi akaun PayPal saya masih kosong..boleh sape2 tolong saya

    BalasPadam
  20. We will pay you 25USD...

    click this http://jobandcash.com/?share=19980 and register...

    this is not a scam but a job for you

    BalasPadam
  21. gan nih ada app buat nyari Duit $ online modal HP aja , lumayan bisa ditukerin sama GEMS COC , Google Play gift card, steam gift card , paypal, facebook giftcard, Xbox,PlaystationStore, Amazon dan ItunesGiftCard
    1. Download aplikasi Whaff Rewards di playstore
    2. Setelah ke intsall buka appnya
    3. Seteah di buka klik tombol login, login ajaa pake akun facebook kalian
    4. Abis itu ada kotak invitation code
    5. Masukan kode AF49422
    6. Setelah masukan kode diatas kalian bakal Dapet $0.3, lumayan kaan, kalian tinggal ngumpulin deh sampe 10$
    7. Cara ngumpulinnya gampang, tinggal invite orang lain atau download aplikasi yang ada di app tersebut
    8. Setiap download aplikasi kalian akan mendapat hadiah sebagai reward, hadiahnya bisa $0.17, $0.22 sampe $0.66
    9. Setiap hari kalian pun akan mendapat reward bila setelah di download aplikasi tersebut tidak di uninstall lagi lumayan kaan setiap hari Uang kalian bertambah hehehe
    10. Setelah terkumpul $10 baru deh kalian bisa tukerin ke voucher google play,
    11. Nah kalian bisa deh beli 1200 gem COC secara gratis, bisa buat builder, barbarian king, apa aja deh pokoknya lumayan gratiss...
    12. Atau kalian juga bisa tukerin sama Google Play gift card, steam gift card , paypal, facebook giftcard, Xbox,PlaystationStore, Amazon dan ItunesGiftCard

    Whaff rewards aplikasi resmi di app play store jd agan2 bisa percaya app itu bukan tipuan.

    BalasPadam
  22. Terima kasih ianya sangat membantu.

    BalasPadam
  23. Salam..saya dah daftar akaun paypal.tapi kad atm belum daftar lagi.dan saya dapat satu email customer saya dah buat payment Dan saya terima Kat email.tapi bila buka akaun PayPal saya masih kosong takda duit masuk.boleh sape2 tolong saya

    BalasPadam
  24. Salam...kenapa xboleh daftar...dia ckp tarikh lahir salah...tq...

    BalasPadam
  25. Salam...kenapa xboleh daftar...dia ckp tarikh lahir salah...tq...

    BalasPadam
  26. Kalau kita ada acc paypal..boleh beli gem coc ke tak? Kalau boleh,bagaimana caranya? Tq.

    BalasPadam
  27. mcm mn nii? dah tulis no kad kat blg tu ada 3 kan? tp dea tak nak

    BalasPadam
  28. kenapa recommend RHB Bank ? apa kelebihan ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. rhb satu2nya bank di malaysia yang menawarkan paypal

      Padam
  29. sy dpt mendaftar paypal tp pendaftaran bank x dpt... dftr melalui alliance bank..mmg x blh ka?please guide me..tq

    BalasPadam
  30. Saya da buat akaun PayPal . da masukkan kad cimb . tapi dalam akaun PayPal ada rm10 je . mcm mne nak tambah dari bank cimb ke PayPal?

    BalasPadam
  31. boleh copy tak blog kamu http://hantamjela.blogspot.my/

    BalasPadam
  32. Baleh saya tau kalo guna kn kad cimb bank , dya mnta number card and code card .. Apa tue ea

    BalasPadam
  33. Baleh saya tau kalo guna kn kad cimb bank , dya mnta number card and code card .. Apa tue ea

    BalasPadam
  34. sy pakai bank islam mmg tak boleh eh haha tp ada visa. bila suruh verify 3 no kt belakang tu dia tulis error. noob ke huhu

    BalasPadam
  35. adrees line tu apa ye? alamat rmah kita ke

    BalasPadam
  36. butuh angka togel 2D ,3D, 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
    100% jebol
    Apabila ada waktu
    silahkan Hub: KI JAYA WARSITO DI NO: [[[085-342-064-735]]]


    ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D


    ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/



    ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/



    ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/



    ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILAND



    ANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D
    DAN D*** GHOIB

    BalasPadam
  37. Salam,saya nak tanya saya dah buat accout tu tpi part yg credit kat tu sya gne visa kad maybank2u tpi kan bile submit ade error. Die tulis,the bank that issued your card didn't approve this transaction.camne tu ye? N saya mmng bru bukak account maybank ni n blom cucuk kat atm lgi pon...atau mmng sbb kad saya bru buat.Tpi saya ada buat account internet banking maybank dah? Mohon penjelasan,terima kasih

    BalasPadam
  38. Salam,saya nak tanya saya dah buat accout tu tpi part yg credit kat tu sya gne visa kad maybank2u tpi kan bile submit ade error. Die tulis,the bank that issued your card didn't approve this transaction.camne tu ye? N saya mmng bru bukak account maybank ni n blom cucuk kat atm lgi pon...atau mmng sbb kad saya bru buat.Tpi saya ada buat account internet banking maybank dah? Mohon penjelasan,terima kasih

    BalasPadam
  39. assalam. nak tanya.
    nak bukk personal atau business account kalo nk terima duit dari survey site??

    BalasPadam