Selasa, 17 Mei 2016

ShopBack (Shopping online dan dapatkan duit semula)

Hi semua..sorry lari tajuk sikit. kali ni nak cerita bukan pasal survey online tapi pengalaman menggunakan duit online untuk bershopping.
Percaya lah duit daripada hasil survey online ni kebanyakkannya saya gunakan untuk shopping online menggunakan shopback. Di mana korang boleh dapat duit semula dengan bershopping.


Pilih je mana2 vendor yang korang nak lepas tu beli dan tunggu duit di masukkan semula ke dalam akaun shopback korang dalam masa 48jam selepas shopping online. Bila duit dalam akaun shopback korang dah mencecah Rm10 korang boleh cashout duit tu ke dalam akaun bank korang. Tengok video untuk lebih faham.


Apa yang korang perlu buat untuk dapatkan kelebihan ini adalah dengan sign up di shopback dan shopping. Sila daftar dengan klik pada gambar yang comey di bawah ni...hehe,,,,

sapa mendaftar di sini akan menerima duit Rm5 bila sign up dan akan menerima lg Rm5 untuk pembelian pertama korang. apa tunggu lg percuma rm10..


tips :klik dan daftar dapat rm5,lepas tu g kat lazada beli topup Rm30.kalau cash back 3% so korang dapat Rm0.90+bonus Rm5 bila dah daftar. so korang untung Rm10.90+topup Rm30 yg korang nak pakai tu. tak rugi pe pun..

Nasihat saya adalah korang earn duit di surveyonline pastu shopping di shopback untuk bagi korang lebih penjimatan di kala ekonomi tak menentu ni..

Sekian... sekadar perkongsian ilmu..
Juga boleh rujuk blog sy untuk lebih faham mengenai shopback 

http::/shoppingonline2go.blogspot.com 

Selasa, 10 Mei 2016

Pengalaman Buat Duit Online

Hi Semua.Saya just nak share pengalaman buat duit online dengan menjawab survey dan affiliate marketing. Saya menceburi dunia buat duit online hujung tahun tahun 2012. mula2 blur camna orang bole dapat duit di internet..Macam tak caya je..betul ke jawab survey atau kaji selidik kita boleh dapat duit,klik iklan pun boleh dapat duit...dulu tak caya langsung tapi bila 1st time dapat duit online gembiranya hati..

1st site .... (Survey Online,Klik Iklan&buat task)
Tengok iklan pun dapat duit....hehe....



2 tahun saya join terasa lambat nak dapat duit.  Susahnya jangan cakap la memang sabar je dengan site ni..mula2 rasa give up,putus asa,tak percaya tapi still klik iklan dan jawab survey....

Tahun 2013 tak layak keluarkan duit pun sebab mula give up tapi sekali2 buat..
Tahun 2014 saya mula faham dalam menjana duit online di site ni.rezeki pun murah survey pun dapat banyak,so tahun tu dapat la 280Usd bersamaan Rm1008 (currency masa ni Rm3.6)
Tahun 2015 saya dapat 650Usd tanpa keluarkan modal 1sen pun bersamaan Rm2353 (Currency Usd to myr Rm3.9)
Tahun 2016 dah dapat 300usd baru 4 bulan bersamaan Rm1200(currency Usd ke Rm 4) alhamdulillah...
Yang best join site ni duit dibayar dalam USD..masuk ke akaun paypal dan dari akaun paypal kita boleh keluarkan duit ke akaun bank di malaysia ni.
Total dari site ni je Rm 4561 tanpa modal 1 sen pun.

Jom Daftar site yang menjana duit online di sini . 
Daftar percuma tanpa modal. Jawab survey,klik iklan, buat offer,buat task... 




Site lain yang menjana income adalah di sini...

Mula join pada tahun 2013, syarikat dari china yang menawarkan kaji selidik untuk mengetahui kehendak pelanggan..
Bezanya kat sini adalah site ni membayar dalam Rm dan ditukarkan ke dalam Usd di paypal then dari paypal baru bole keluarkan duit ke dalam mana-mana bank di malaysia ni.
ni earning sehingga hari ini 10/5/2016
1 point bersamaan dengan Rm 0.01 so saya dah kumpul Rm 4101.47 sepanjang join site di sini,



Join Site ke 2 yang Menjana Income tanpa modal di sini
Kesimpulan yang saya boleh buat di sini adalah pengalaman buat duit online sangat best walaupun terpaksa bersabar dalam tempoh 2-3 tahun saya berjaya memgumpul hampir RM9000 dengan hanya menjawab survey dan klik iklan serta buat kerja online. Walaupun tak banyak tapi saya mampu menjana duit online tanpa modal.

Panduan buat duit online di sini - https://surveyonlinepaid.blogspot.my/2015/01/belajar-buat-duit-online.html
Tips Menjawab survey Online - https://surveyonlinepaid.blogspot.my/2012/12/tips-menjawab-survey-online.html

Isnin, 21 Mac 2016

Bonus dari Survey Site dan Survey site yang membayar duit.

Alhamdulillah setelah 2 tahun mengikuti program survey online dari Ipanel site semalam menerima berita gembira sebab di kreditkan 54,000 point @ bersamaan dengan Rm540..Mula2 terkejut gak nape banyak sangat point ni.sebelum ni ada 1800point je,tapi lepas baca then fahamkan survey site ni bagi bonus atas program kita menjemput ahli lain..

Terbaik la program survey online ni...
Ni la Bonus Ipanelsite yang di terima semalam...Syukur rezeki...


Jom Join Survey Online, Tanpa modal,Daftar percuma...
Tanpa had umur,budak sekolah,makcik2,ibu tunggal,pakcik2,anak2 muda,teruna dara..semua boleh..
Daftar Di sini

Kat sini jugak yang berminat nak menjana duit tanpa modal 1 sen pun,pendaftaran percuma korang semua bole daftar di link ni.,.serius membayar dalam USD...Ni lagi satu site yang betul2 membayar usaha ahli yang menjawab survey online @ jawab kaji selidik dapat duit dan juga kerja-kerja online yang membayar.
Ni Bukti earning saya di site ni,,

Boleh daftar site ni di sini percuma tanpa modal

Keperluan untuk menjana duit online hanya lah 
1. Komputer/laptop/telefone
2. Talian Internet(Kalau dok opis lg la mudah Free je)
3. Akaun Paypal (untuk urusan pembayaran dari syarikat yang menawarkan survey online dan kerja-kerja online) Korang jugak bole shoping duit online ni dengan mengunakan pembayaran paypal.
4. Akaun Bank ( Duit dari paypal akan ditransfer ke akaun bank korang mana-mana bank la) 

Untuk pertanyaan bole email sy di
Idoformoney@gmail.com




Rabu, 24 Februari 2016

Buat Duit Online Tanpa Modal Tahun 2016

Salam ni nak post bukti bayaran duit online yang dah di terima dari survey online.
Bisnes tanpa modal, Daftar percuma... Buat bisnes biasa keluarkan modal dulu baru untung tapi ni tak, buat kerja online tanpa modal dari 0 smpai dapat duit banyak ni. Investment pn perlukan duit,Tahun ni alhamdulillah murah rezeki sikit... sebab duit malaysia jatuh so tukar dari usd to myr banyak sikit..tahun 2016 dah terima bayaran sebanyak 6 kali. Alhamdulillah..

Senang cerita buat yang berminat nak jana pendapatan dengan buat kerja online korang boleh mendaftar di 2 site yang betul-betul membayar...kerja partime 2016.




1. DAFTAR  PERCUMA TANPA MODAL
* Klik Iklan
* Jawab Survey
*Buat task/kerja2 online
* Cuba nasib di clixgrid 

2. Site ni pulak untuk menjana pendapatan dengan 
survey online sahaja.
Klik di gambar untuk mendaftar 



Untuk Panduan buat duit online tanpa modal tengok klik di sini 

Khamis, 3 Disember 2015

Kerja Partime Online 2015


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Nak rahsia jana duit online tak? aku cuma join 2 site yang betul2 bagi duit..
korang boleh daftar di sini. yang penting ada internet,ada komputer/laptop/tab,lepas tu ada akaun paypal. yela company nak transfer duit kan. cara bukak akaun paypal ada terangkan di sini.
Jana duit di internet tanpa modal,daftar percuma
Ni earning yang saya dah buat tahun ni, last entry sy 25ogos 2015 (boleh klik tengok) dalam masa 2 bulan hampir 250USd kalau kali 4.3 = hampir 1k. walaupun tak banyak tapi yang penting kita menjana duit tanpa modal. kalau orang bertanya apa rahsianya buat kerja2 online saya akan jawab buat je kerja2 online.

Daftar kerja2 online/jawab survey tanpa keluarkan modal 1 sen pun secara percuma di sini



Buat task macam dalam gambar. Untuk task ada level 0-3..so start buat level rendah dulu.bila dah banyak buat task accuracy dah mencapai kita akan naik level.Bila dah level 1-level 3 mmg mudah nak buat 10-30usd sehari.  Sambil2 tu klik la iklan,jawab la survey,cari la referral.


Ni bukan cerita dongeng ye buat duit tanpa modal di internet. Saya tunjuk bukti orang malaysia buat 1 minggu 330USD. dengan buat task /kerja2 online di internet yang berbayar. kalau sebulan tak 1300usd x 4.3= Rm5600 sebulan. Partime buat kerja di internet. (budak sekolah,student,ibu tunggal,sapa2 jela pn bole buat tuk tambah pendapatan)


So bagi yang nak bermula boleh daftar di sini
**p/s-mula2 join mmg rasa susah sikit just buat je lama2 nnt senang je dapat duit dari site ni. Ni bukan skim cepat kaya duduk goyang kaki tapi kalau nak duit buat la kerja2 online.

Korang boleh tengok entry2 saya yang sebelum ni untuk rujukan.



Rabu, 26 Ogos 2015

Jana pendapatan dengan survey


Setelah sekian lama tak menulis di blog kerana kesibukan dengan kerja-kerja takaful dan lain lagi. Yang nak amek pelan takaful sila tgk blog sy. (Klik Di Sini) Akhirnya saya menulis untuk idea Jana pendapatan dengan survey.

Kat sini nak tunjuk bukti yang dengan menjawab survey online pun boleh menjana duit. Last post sy pada january tahun 2015.. ni jumlah terkini saya jana duit online dengan menjawab survey. Saya menjana duit di clixsense dan ipanel sahaja. Site lain mungkin bole jugak menjana wang. tapi ini yang utama untuk saya.


So tahun ni dah terima 357.46Usd x Rm 4 = Rm 1428 (Sepanjang masa dah jana 2300)
Untuk Ipanel pulak tahun ni hampir Rm 400 lebih . (sepanjang masa dah jana Rm 3048.46)
tak banyak tapi alhamdulillah dapat duit online . Orang indonesia cakap boleh dapat uang dari internet..hehe....

serius bole jana duit dengan hanya jawab survey. Daftar survey online percuma tak perlu modal cuma perlukan laptop/komputer , internet dan akaun paypal..masa pun cuma perlukan 15-30 minit je setiap hari depan komputer/laptop.sangat mudah. tanpa modal buat duit.

Sekarang ni kadar tukaran USD to MYR tinggi so bole Join clixsense. Selamat mencuba



Khamis, 8 Januari 2015

Belajar Buat Duit Online

Salam sejahtera semua..lama dah tak tulis di blog ni..buat yang baru tgk blog sy terima kasih..mcm sy ckp semua orang bole buat duit online tak kisah la budak sekolah ke,remaja ke,dewasa ke,orang dah kerja ke,orang dah tua ke..macam2 orang bole buat duit online.
Ni cara nya..klu ikut mesti bole dapat duit online tanpa modal. sebulan bole dapat ratusan@ribuan ringgit.

Bila dah transfer paypal akan masukkan duit dalam akaun camni
Jom Daftar di site yang bole menjana duit online di sini..daftar percuma tak perlukan modal pun.

Klik dan sign up

http://www.clixsense.com/?4895279
Bukti Earning di site USD 273.67 x Rm 3.50 = Rm 958

http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=1377993



Jumaat, 24 Oktober 2014

Earning survey online


Ni Bukti Earning di clixsense...Serius bole buat duit. 1 hari 2-3Usd bersamaan Rm10henget sehari,Sebulan Rm300. Percuma je buat duit online.klik iklan dapat duit.jawab survey dapat duit.tanpa modal,daftar percuma.

http://www.clixsense.com/?4895279