Khamis, 20 Februari 2020

Cara buat duit dengan bitcoin di Malaysia.



Hai semua, Hari ini saya nak berkongsi dengan semua cara buat duit dengan bitcoin di malaysia. 
Secara teorinya pelaburan bitcoin sah di Malaysia. Saya cuma nak berkongsi mengenai bitcoin dan cara melabur bitcoin. Di malaysia syarikat yang telah dibenarkan beroperasi sebagai bitcoin platform adalah Luno Malaysia. Luno telah diberi kebenaran oleh bank negara untuk beroperasi. Luno telah memilih ambank sebagai akaun rasmi untuk transaksi dari dan kepada pelanggan


Bitcoin menguntungkan ke jika dibandingkan dengan pelaburan duit yang menguntungkan?
Secara teorinya masih belum dapat dibuktikan pelaburan bitcoin adalah pelaburan yang paling menguntungkan namun telah terbukti berdasarkan rekod bitcoin yang dulunya 1BTC hanya digunakan untuk membeli pizza telahpun berharga Rm 40,000 ketika artikel ini ditulis.
Bayangkan anda ada 10bitcoin yang digunakan untuk membeli pizza kini berharga Rm 400,000. Alahai ruginya siapa yang guna bitcoin untuk beli pizza dulu.

Pelaburan emas VS Pelaburan Bitcoin.
Kepada yang pernah belajar teknik pelaburan emas, Pelaburan bitcoin juga sama seperti pelaburan emas. Yang mana secara traditionalnya emas adalah sebagai pelaburan namun di era digital kini pelaburan bitcoin,ethereum atau mana-mana cryptocurrency bakal menjadi lebih baik dari pelaburan emas.

Berapa kadar minima untuk membeli bitcoin? 
Kadar minima untuk membeli bitcoin di platform luno adalah Rm 3.00 namun untuk transfer ke akaun luno minimum adalah Rm1, maximum Rm300,000.

Bagaimana nak bermula membeli bitcoin?

Daftar bitcoin malaysia di sini (Klik Pada Gambar) 

Masukkan Code 4NN52 So anda dapat bitcoin percuma bernilai Rm25

Isi Sign up Page- Masukkan email dan password, Di bahagian profile anda perlu mengesahkan identiti anda sehingga verification anda level 3. 

Selepas anda mendaftar anda akan ada wallet luno seperti dalam gambar di bawah.



Bagaimana nak bermula untuk membeli bitcoin di luno? 

Mula-mula anda kena masukkan duit di account luno. Macamana nak deposit duit ke akaun luno adalah anda perlu transfer duit ke dalam akaun ambank luno, jika anda transfer duit melalui online banking anda perlu tuliskan no payment detail seperti dalam gambar, kemudian anda perlu verified yang anda dah masukkan duit kedalam akaun luno anda. Tunggu beberapa jam wallet bitcoin anda akan ada nilai selepas luno sahkan kemasukkan duit anda ke akaun ambank mereka. 


Bila wallet anda dah ada duit, anda boleh membeli bitcoin dengan menekan butang buy,begitu juga untuk menjual bitcoin. 

Bagaimana nak keluarkan duit dari wallet luno?
Sekiranya anda ingin mengeluarkan duit dari akaun luno anda hanya perlu tekan butang withdraw dan duit akan di masukkan ke dalam mana-mana bank anda.

Sekian untuk perkongsian berkenaan akaun luno dan cara buat duit dengan bitcoin di malaysia. Akan datang saya akan berkongsi dengan anda cara buat duit bitcoin tanpa modal di Skrill. Tapi ia menggunakan USD.

Terima kasih. semoga ilmu bermanfaat.

Isnin, 17 Februari 2020

Betul ke boleh buat duit online??

Hai semua. banyak persoalan dari member-member betul ke boleh buat duit online di malaysia ni. saya tegaskan di sini ye betul memang boleh buat duit secara online tanpa keluarkan modal pun.

Selama saya menjana duit online di internet saya dah buat berpuluh ribu hasil dari menjawab survey, affliate marketing yang lain,currency exchange, crypto market dan lain-lain lagi.

1. Menjawab survey dibayar tunai. 

Ysense dulu dikenali sebagai clixsense adalah platform buat duit secara online. Saya telah menjana Usd 3200 sepanjang menjawab survey online. kalau di darab kan dengan currency malaysia Rm4 x usd3200 = Rm 12800 di site ini. Cara pembayaran cukup mudah iaitu ia dibayar secara tunai ke akaun anda melalui akaun paypal, dari akaun paypal anda boleh transfer ke akaun mana-mana bank di malaysia ini. Cara mendaftar paypal sangat mudah. Anda boleh belajar mendaftar akaun paypal di sini


Daftar untuk join survey online di sini 

2. Shopping online dapat duit.

Betul ke shopping online pun boleh dapat duit online? Ye betul dengan menggunakan shopback anda boleh mendapatkan semula duit anda setelah anda berbelanja di mana-mana platform shopping. Anda akan dibayar mengikut % yang di tawarkan.
Sehingga hari ini saya telah menjana hampir 1k untuk shopping online. Dari anda berbelanja terus pada platform shoppee, lazada tanpa mendapat pulangan tunai baik anda gunakan platform shopback untuk dapatkan pulangan tunai setelah berbelanja. Cukup je available balance anda Rm 10 anda dah boleh transfer duit ke akaun maybank anda. shopping pun dapat duit semula.

Meh daftar di sini abam nak bagi Rm 5 kepada anda yang daftar di sini.


3. Buat duit dengan cryptocurrency. 
Mungkin ini agak baru bagi yang tak pernah dengar crytocurrency. Bahasa mudahnya adalah buat duit dengan membeli bitcoin. Bitcoin adalah matawang digital. Anda boleh menggunakan bitcoin atau matawang digital untuk menjual dan membeli barang. Bitcoin sama macam duit anda cuma ianya tidak ada bank yang mengendalikan.

Pelaburan bitcoin di malaysia adalah perkara baru bagi semua orang di malaysia ini. namun tahukah anda Syarikat luno merupakan syarikat pertama yang diberi kelulusan untuk mengendali platform digital di malaysia.
Nilai 1 bitcoin kini adalah Rm40543 ketika artikel ini di tulis manakala
nilai ethereum pula adalah Rm1041.


Sekiranya anda membeli,
bitcoin pada nilai Rm100 pada tahun 2020 anda akan mendapat 0.00246463 btc,
dikatakan nilai bitcoin mampu mencecah 100000usd = 1btc pada akhir tahun 2023.
Sama seperti pelaburan anda perlukan masa dan kesabaran. Sekiranya menjadi kenyataan nilai bitcoin yang anda beli Rm100 pada tahun 2020 akan menjadi sebanyak
0.00246463btc x Rm 400000(100,000usd) = Rm985.85
Banyak faktor mempengaruhi harga bitcoin atau ethereum antaranya penerimaan masyarakat dunia mengenai matawang digital, mining cost, dan macam-macam lagi la. menuju era teknologi bitcoin akan lebih berharga daripada emas. Anda boleh mendaftar di sini bagi bersama-sama memiliki bitcoin. Anda daftar percuma je. Daftar di sini dan anda akan menerima bitcoin bernilai Rm25 ke dalam wallet anda di luno.


Buat masa ini cukup saya kongsikan cara buat duit online. Akan-akan datang saya akan kongsikan ilmu lain yang bermanfaat untuk anda buat duit online tanpa modal,daftar percuma. 
Terima kasih membaca

Jumaat, 20 Disember 2019

LUNO syarikat wang kripto pertama di malaysia

Hai semua. Buat pertama kalinya rakyat malaysia boleh membeli dan menjual wang crypto secara sah. Syarikat exchange LUNO telah dibenarkan beroperasi semula sejak october 2019.Syarikat wang kripto pertama di malaysia yang mendapat kebenaran dari suruhanjaya securiti (SC).

Sebenarnya, Luno telah beroperasi di Malaysia sejak tahun 2015 dan menjadi platform pertukaran aset digital terbesar di malaysia pada tahun 2017. Operasinya sedikit terbantut apabila akaun Luno dibekukan oleh Lembaga Hasil Dalam Negara (LHDN) pada Januari 2018.



Luno bukan lah penyedia matawang kripto tetapi menjadi platform untuk rakyat malaysia membeli dan menyimpan serta melaburkan duit digital seperti Bitcoin dan Ethereum untuk digunakan pada masa hadapan. Orang boleh membeli dan berdagang dengan matawang crypto secara sah di malaysia dengan platform luno. 

Ketika artikel di tulis nilai 1 bitcoin bersamaan Rm29755 manakala 1 ethereum Rm529.84. 
Anda boleh membeli bitcoin atau ethereum dengan mendaftar kan account anda di sini. Ini adalah cara beli bitcoin dan ethereum di malaysia.

(Daftar akaun luno anda percuma di sini)
Klik pada gambar

Bitcoin pernah mencapai Rm60,000 perbitcoin tahun lepas dan besar kemungkinan akan mencecah Ratusan ribu perbitcoin. Anda boleh membeli bitcoin dengan hanya serendah Rm50,Rm100 dan sebagainya. Masukkan code 4NN52 sewaktu mendaftar untuk menerima bitcoin percuma bernilai Rm25.
Daftar percuma sahaja untuk membuka akaun luno. 
# cara beli bitcoin di malaysia
# buat duit dengan bitcoin
# cara melabur dengan duit digital

Khamis, 25 Julai 2019

Jawab Survey dapat duit? Shopping online dapat duit? Betul ke??


Soalan ini selalu orang tanya. betul ke dengan jawab survey boleh dapat duit? 
Ya betul dengan menjawab survey anda akan dibayar tunai.
Saya sertakan gambar bukti bayaran survey online.
Saya telah join survey online dari 2012 dan sehingga kini 2019 survey online beri duit tambahan hanya dengan menjawab survey online dan memperkenalkan kepada orang lain supaya sama-sama menerima manfaat. Buat duit tanpa modal. Daftar percuma. Syarikat cuma mahukan pendapat anda sebagai pengguna.



Bagaimana untuk mendaftar sebagai penjawab survey ni?
Anda boleh mendaftar sebagai penjawab survey dengan mendaftar di sini



Bagaimana jawab survey online bayar ke akaun penjawab survey? 
Anda perlu jawab kaji selidik di site yang di nyatakan kemudian bila duit di akaun anda mencecah USD10 anda boleh keluarkan duit ke akaun skrill. Melalui akaun skrill anda boleh mengeluarkan duit ke mana-mana akaun bank di malaysia.

Bagaimana untuk mendaftar akaun skrill?
Senang sangat.. baca panduan daftar skrill di sini. terus je daftar di sini

Panduan mendaftar akaun skrill. 
Sila daftar akaun skrill anda di sini bagi 
Ada bukti yang survey online membayar saya?
Saya sertakan bukti bayaran dari akaun skrill ke dalam akaun bank saya. 

##Tambahan. Nampak saya pun terima duit di acc maybank saya melalui account shopback. ya betul jika anda membeli online di lazada,di shopee,agoda dan macam-macam store online anda boleh dapat kan penjimatan dengan mendapatkan sebahagian duit anda semula. Gunakan lah account shopback bagi mendapatkan penjimatan.Teknik jimat berbelanja online. Daftar akaun shopback anda di sini.. (Anda akan menerima bonus RM5 di akaun shopback anda bila mendaftar di sini). Duit mencapai Rm10 di akaun shopback anda boleh di keluarkan di mana-mana bank di malaysia ni. 

Klik untuk daftar shopback

Bukti penjimatan di akaun shopback saya
(Shopping online pun boleh dapat duit balik)

Khamis, 7 Mac 2019

Cara mendaftar akaun skrill

Hi semua

Dah pernah ada akaun skrill?? apa itu akaun skrill ??
Skrill adalah laman perbankan seperti paypal dan lain lagi. Fungsinya sama untuk terima duit online,hantar duit online dan keluarkan duit ke akaun bank malaysia. Namun kelebihan skrill kita boleh membeli dan menjual cryptocurrency dengan mudah dan terjamin.

Klik di sini untuk Panduan mendaftar akaun skrill...


Rabu, 21 November 2018

Cara buat duit dengan survey online dan gandakan duit dengan Cryptocurrency.

Salam semua. Seperti sedia maklum blog ini mengajar anda semua untuk buat duit online melalui survey online. Betul ke boleh buat duit dengan menjawab survey?

Jawapannya ye betul. Boleh buat duit dengan hanya menjawab survey dan membuat tugasan di internet. ni buktinya

Merchantrade asia sd adalah skrill yang mana Skrill merupakan platform untuk pembayaran untuk kerja-kerja online dan menjawab survey.

Macamana kerja-kerja online dan menjawab survey ni? 
Jawapannya mudah je. Anda semua perlu menjawab survey yang mana setiap survey ada nilainya.
Survey-survey ini digunakan untuk pelbagai sektor seperti pembuatan, product development,marketing dan sebagainya, Industri-industri ini perlu tahu pasaran malaysia bagaimana untuk implement service diorang. Jawab survey dapat duit.

(contoh dashborad bila anda semua sign up di laman web untuk menjawab survey online)

Daftar Survey online di sini 


Pembayaran adalah dalam duit USD dan anda boleh mengeluarkan duit dengan menggunakan platform skrill. Bagaimana mendaftar akaun skrill?Sila daftar akaun skrill anda di sini.

Anda boleh mengeluarkan duit anda terus ke mana-mana bank yang anda ada di malaysia ini menggunakan skrill. Sama seperti gambar saya di atas,duit akan ditransfer ke akaun bank dalam masa kurang dari sehari.  

Jika anda seorang yang berani mengambil risiko anda boleh melaburkan duit anda ke dalam matawang cryptocurrency seperti bitcoin,ethereum,Bitcoin cash,litecoin, ethereum classic. Namun ia bukanlah wallet untuk tukaran crytocurrency tapi sebagai platform untuk anda beli dan simpan, Sekiranya harga bitcoin,ethereum meningkat anda boleh menjual dan mendapatkan duit anda dalam bentuk USD di skrill.  Belajar buat duit online supaya anda ada lebihan pendapatan dan ada sebahagian duit untuk di simpan. 

sekian dari saya
Survey Online Malaysia



Jumaat, 10 November 2017

Cara Buat duit dengan Bitcoin dan Ethereum.

Cara buat duit digital atau cara mengumpul bitcoin dengan survey online,buat duit online tanpa modal.

Apakah itu bitcoin?
Bitcoin merupakan digital currency atau dalam bahasa melayunya adalah matawang digital.
Bitcoin ni perlu di mining/ di gali untuk mendapatkannya. Anda perlukan peralatan untuk menggali yang mana peralatan ini di boleh di beli di laman-laman amazon,ebay dan sebagainya.

Untuk apa bitcoin ini di kumpulkan?
Bitcoin digunakan sebagai matawang untuk pembelian di internet dan boleh di tukarkan untuk menjadi matawang rasmi ke mana-mana bank yang menerima tukaran. Sehingga hari ini bitcoin boleh di jual dan di masukkan duit ke dalam bank-bank di malaysia seperti Maybank,Cimb dan sebagainya.



Berapakah nilai 1 Bitcoin  ditukarkan dengan matawang Malaysia
Ketika artikel ini ditulis kadar tukaran bitcoin kepada ringgit malaysia 1BTC bersamaan dengan Rm32,000. Yang mana pada awal tahun 2017 nilainya hanyalah Rm3200 / Bitcoin. Bayangkan anda mempunyai 10 Bitcoin pada Januari 2017 nilai wang anda pada november 2017 adalah Rm320,000.00

Berapa tinggi bitcoin boleh di capai?
Sehingga hari ini kita tidak dapat menjangkakan berapa tinggi harga bitcoin namun pakar-pakar kewangan menjangkaan harga boleh mencecah 30000usd / Rm100000 pada tahun 2018.

Apakah Ethereum?
Sama seperti bitcoin. Namun ia nya masih baru dan harganya masih rendah. Namun di jangkakan matawang ethereum akan menyaingi bitcoin. Untuk makluman harga erthereum kita artikel di tulis hanya Rm1300/ 1 Erthereum.

Boleh kah anda mendapatkan bitcoin tanpa menggali? 
Jawapannya adalah boleh dengan melaburkan duit anda untuk membeli bitcoin.

Ada cara mudah untuk mendapatkan bitcoin?
Ni saya ajar anda cara mudah untuk mendapatkan bitcoin. Anda tak perlu mining pun untuk dapatkan bitcoin. Anda hanya perlu menjawab survey online dan task online kemudian anda tukarkan duit anda ke dalam payza dan labur duit anda untuk dapatkan bitcoin di sini.

Cara-cara untuk mendapatkan Bitcoin matawang digital.


1. (Daftar di sini untuk kerja online menjawab survey dan task online)


2. Transfer duit anda di survey online ke dalam akaun skrill
(Daftar akaun anda di skrill di sini)



3. Tukar wang anda dari akaun di akaun skrill di dalam cryptocurrency 
seperti dalam gambar di bawah 





Anda kini menyimpan Cryptocurrency 
Sekiranya anda ingin menjual duit bitcoin lakukkan transaksi di sini 
kemudian keluarkan duit anda ke bank di malaysia antaranya Maybank ,CIMB. 

Buat duit online mudah 
Semoga anda berjaya

Rabu, 19 April 2017

Ipanelonline malaysia 2017

Dah lama rasanya tak menulis mengenai ipanel online malaysia.
tuk pengetahuan semua survey platform ni ada di merata dunia di mana syarikat berfungsi untuk mengumpulkan data untuk company-company supaya diorang boleh mereka bentuk,mencipta alatan,menawarkan perkhidmatan mengikut kehendak pengguna.

Ipanelonline malaysia adalah syarikat china yang beroperasi di malaysia.
apa feadah menyertai ipanelonline survey ni??

1. Anda akan di bayar mengikut harga survey yang di tawarkan. Ada survey Rm1 sehingga survey berharga Rm20.
2. Meningkatkan pengetahuan anda.
3. Anda dapat duit dengan menjawab survey.
4. Anda dapat duit dengan affiliate,

Bukti bayaran dari survey online?


Bagaimana ianya di bayar?
Anda perlulah mempunyai akaun paypal di mana company akan mebayar upah kerja anda menjawab survey melalui akaun paypal. Dari akaun paypal anda boleh transfer duit terus ke dalam akaun mana2 bank anda di malaysia ni seperti maybank,rhb,bsn dan sebagainya.

Semua orang boleh join ke?
Ya semua boleh join.

Bagaimana nak daftar jawab survey dapat duit ni?
Sila daftar dengan klik button di bawah